Copyright 2021 - Copyright © 2016 - de Parel Zutendaal - alle rechten voorbehouden

De Parel wint ‘Grote Voorleesdag’

Van 20 tot 24 november organiseerden de ouderkoepelverenigingen GO! Ouders, KOOGO en VCOV de Grote Voorleesdag voor ouders op school. Ook ‘de Parel’ uit Zutendaal deed mee.

We willen het lezen bij onze leerlingen stimuleren door vooral het leesplezier te bevorderen. Zo werd o.a. tijdens de voorleesweek een project rond ‘boeken’ uitgewerkt in alle klassen van jongste kleuters tot in het 6e leerjaar. Ook ouders en grootouders werden erbij betrokken en uitgenodigd om te komen voorlezen. Dagelijks werd er in elke klas voorgelezen door mama’s, papa’s, oma’s en opa’s i.p.v. juf of meester. Tijdens de pyjama-voorlees-avond bij de kleuters was gezelligheid troef ! Als afsluiter was er ‘De Grote Voorleesnamiddag’ in de lagere school, waarvoor zich een 36-tal ouders inschreven. Gewapend met allerlei attributen bij hun verhaal en goede voorleestips van de zorgcoördinator, zorgden ze tot 4 x toe voor een boeiend voorleeskwartier bij de leerlingen die hun voorleesplek bezochten. Na afloop van deze namiddag waren zowel de (groot)ouders als de kinderen heel enthousiast, en vroegen meteen naar een volgende editie.

De organisatoren waren zo gecharmeerd door dit initiatief dat ‘de Parel’ uit Zutendaal in de prijzen viel. De school zal op vrijdag 12 januari 2018 een mooi boekenpakket om de schoolbibliotheek mee aan te vullen, ontvangen. En in ‘de Parel’ lezen ze nog lang en gelukkig …