Copyright 2020 - Copyright © 2016 - de Parel Zutendaal - alle rechten voorbehouden

Omwille van capaciteitsproblemen binnen één van de scholen van onze VZW en een steeds groter wordende instroom van kinderen buiten Zutendaal heeft de Raad van beheer beslist om van start te gaan met een aanmeldingsprocedure. 
Als grootste scholengemeenschap binnen Zutendaal willen we een eenduidig en transparant inschrijvingsbeleid voeren.
Het dossier van de aanmeldingsprocedure werd op 7 februari 2019 goedgekeurd door de Commissie Leerlingenrechten.

Voor het schooljaar 2019/2020 verloopt de inschrijving van nieuwe kleuters en leerlingen volgens een aanmeldingsprocedure.

Aanmelden: hoe gaat dat?

  1. Ga tussen 1 maart 2019 (9u00) en 31 maart 2019 (23:59) naar de website VBO Zutendaal

Registreer er je kind en kies voor “de Parel “.

Na de aanmelding krijg je meteen een bevestiging. Hou die bevestiging ook goed bij, dit is het bewijs dat je geldig hebt aangemeld. Kreeg je dit niet? Neem dan zeker contact op!

Het exacte moment van aanmelden is niet belangrijk. Wie de laatste dag van deze periode aanmeldt, heeft evenveel kans op een plaatsje als wie dat op de eerste dag doet.
 

  1. Wat gebeurt er na de aanmelding?

    Ten laatste op 22 april 2019 krijg je een e-mail of brief. Daarin staat dat je jouw kindje mag komen inschrijven. Dat doe je best tussen 29 april 2019 en 20 mei 2019. Daarna kan je geen beroep meer doen op deze voorrang.

 

Waarom aanmelden? Als je je kindje niet aanmeldt, kan je pas gaan inschrijven vanaf 5 juni 2019. Het risico bestaat dat je dan geen plaats meer hebt in een school in de buurt of in een school die je graag wilt. Meld dus zeker aan!

Let op! Ook kinderen die op het einde van 2017 geboren zijn, moeten aangemeld en ingeschreven worden. Zij kunnen wel pas starten met school in september 2020.

Blijft je kindje op de school waar het nu zit, dan moet je niets doen. Eens ingeschreven, blijft een kind gewoon ingeschreven op school!

Heb je meer info of hulp nodig bij het aanmelden? De scholen, het OCMW en Huis van het Kind Zutendaal helpen jou om aan te melden.

Demo : https://www.youtube.com/watch?v=Ff4SXwAYKcY&feature=youtu.be

 

Namens de Raad van Bestuur Vrij Basisonderwijs Gemeente Zutendaal

Marie-Josée Stokx (directie verantwoordelijk voor kleuters en eerste graad)
Christa Ory (directie verantwoordelijk voor tweede en derde graad)