Bezoekers

Vandaag:23
Gisteren:131
Deze maand:485
Totaal:166711
Home

01 december 2016 - rode neuzen

De leerlingen van het 6de lj organiseerden onder toezicht van de juf van godsdienst een "rode-neuzen-verkoop". Dat bracht een mooie 735€ op. Dank je wel aan de organisatoren op school  en  alle kinderen en hun ouders die deze verkoop steunden ! 

 

finalist stemolympiade

Elk schooljaar nemen de leerlingen van het 6de lj deel aan de Vlaamse Junior STEM Olympiade. Dit schooljaar hebben we een finalist in onze rangen : Seppe Stouten behaalde een zeer goede score  en mag zaterdag 3 december deelnemen aan het vervolg van deze proeven. We wensen hem uiteraard heel veel succes toe ! Seppe, go for it ! Wij duimen !!

 

29 november '16 - week van de armoede

WEEK VAN DE ARMOEDE - VINCENTIUS

In deze week van armoede willen we onze kinderen bewust maken van het feit dat er in onze gemeente gezinnen zijn die in armoede leven. Daarom steunen we de Vincentiusvereniging . Zij proberen directe hulp te bieden door goederen en voedsel ter beschikking te stellen : conserven, choco, chocolade, koffie, koekjes, spaghetti, rijst, soep, (dozen) confituur, suiker, olie, bloem, pampers, zeep, tandpasta, tandenborstels, waspoeder, ... 

Op school staan er manden waarin deze goederen verzameld kunnen worden. Geeft u uw kind ook iets mee  om in de manden te leggen voor hen die het moeilijk hebben ? De Vincentiusvereniging dankt u. 

 

Bingelproblemen - Update

Beste ouders en leerlingen,

mogelijk hebben jullie het gemerkt: de huiswerksite Bingel werkt weer zoals voorheen. Problemen opgelost dus.

 

16 november '16 - grootoudersfeest

Grootouderfeest CentrumGrootouderfeest GewaaiHet regende onophoudend, maar dat hield de grootouders van onze kleutertjes niet tegen om op hun feest aanwezig te  

zijn. Na een lekker koffietje en een wafeltje, begon het feest voor de grootouders met Nelleke en Maria op kop. 

De kleuters zetten allemaal hun beste beentje voor : een mooi gedichtje, een liedje, een dansje voor hun oma en opa, hun mémé en pépé, ..
Grootoudersdag 2016 zit er weer op : het was een fijn feest voor de kleuters en hun  grootouders.

 

26 september '16 - Sam-dag

Heel wat SAM-mers onder onze leerlingen  op Sam-dag. SAM-mers te voet of SAM-mers met de fiets ! Fijn dat jullie meedoen! Dat is een SAM-stickertje waard! 

 

18 september '16 - veldloop

Zondag vond onze jaarlijkse veldloop plaats. De spanning was op sommige momenten te snijden. Inspanningen werden geleverd. Er werd gewonnen en verloren, maar in de eerste plaats  werd er deelgenomen. En dat is het belangrijkste : op een vrije zondag meedoen aan een sportieve happening: dikke duim voor alle deelenemers en natuurlijk ook een dikke duim voor alle supporters! Het was een aangename, fijne zondagnamiddag! 

 

14 september '16 - Sam de verkeersslang

13537718_247826302268557_4845472565498065514_n

Sportdag, fruitdag,....en vanaf woensdag 21 september ook een SAMDAG op school ( voor 3de, 4de, 5de en 6de lj ). We vinden het belangrijk dat kinderen ( en ook ouders) zich op de juiste manier en dus veilig  kunnen bewegen in het verkeer. Daarom verwachten we dat liefst alle kinderen op woensdag te voet of met de fiets naar school komen. Uiteraard maken een veilige fiets die in orde is, een fietshelm en een fluovestje voor de fietsers hier ook deel van uit. Bovendien wordt de schoolomgeving hierdoor op deze dag een stukje veiliger, rustiger, minder chaotisch. 
Elk kind krijgt een Sam-paspoort. Voor elke woensdag dat uw kind te voet of met de fiets komt , krijgt het een klevertje in zijn paspoort. Paspoort vol? Dan zorgen wij als school voor een verrassing!!

Doe jij ook mee?? 

Natuurlijk begrijpen we dat kinderen die een eind buiten Zutendaal wonen, hier misschien moeilijker of niet aan kunnen deelnemen.